Időpont egyeztetés: Hétfő - Péntek: 9-18-ig   +36 (1) 613 8753,    +36 (70) 678-5015   |    1013 Budapest, Attila út 29. 4. em.

Online bejelentkezés

Dr. Kapás István Ph.D.

Dr. Kapás István Ph.D.

  • Szakterület: neurológus főorvos, rendelését átmenetileg szünetelteti
  • Rendelési hely: 1013 Budapest,
    Attila út 29. 4. em.
Online bejelentkezés

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán és az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Bölcsészettudományi Karának pszichológia és filozófia szakán szerzett diplomákat.
Az orvosegyetem befejezését követően a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház Neurológiai Osztályán dolgozott 1994-től 2011-ig. Neurológiából 1999-ben tett szakvizsgát. Pszichológusként a Magyar Tudományos Akadémia

Pszichológiai Intézetének munkatársaként a Személyiségpszichológiai Osztályon végzett kutató munkát. Pszichológiatörténeti jellegű és a tárgykapcsolati elmélettel összefüggő munkákat publikált, bölcsészdoktori disszertációja a pszichoanalízis magyarországi fogadtatástörténetének témájában született.


2011 és 2014 között a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Neurológiai és Agyérbetegségek Osztályán, 2014 augusztusától a Szent János Kórház Neurológiai és Stroke Osztályán dolgozik.
Neurológus szakorvosként a fekvőbeteg ellátásban és járó beteg gondozásban szerzett gyakorlatot az általános neurológiai és a cerebrovaszkuláris kórképek területén. 2009-ben kapcsolódott be a Semmelweis Egyetem Neuropatológiai és Prionbetegség Referencia Központ munkájába. A magyarországi prionbetegségek gyakoriságának és klinikumának elemzésében vett részt Prof. Dr. Kovács Gábor Géza intézetvezető irányítása mellett.

2016. tavaszán a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában tudományos fokozat szerzési eljárás keretében Ph.D. disszertációját megvédte. Dolgozatának címe: Neurodegeneratív proteinopátiák klinikopatológiai elemzése. Témavezető: Prof. Dr. Kovács Gábor Géza

www.kapasistvan.hu


Legfrissebb blogbejegyzések