Időpont egyeztetés: Hétfő - Csütörtök: 9-17-ig Péntek 9-14-ig   +36 (1) 613 8753,    +36 (70) 678-5015   |    1013 Budapest, Attila út 29. 4. em.

Online bejelentkezés

IDEGSEBÉSZET

Az idegsebészet a központi idegrendszer (nagyagy, gerincagy) és a környéki idegek szervi elváltozásainak műtéti kezelésével foglalkozik.

Ezek lehetnek fejlődési rendellenességek, sérülések, daganatok, ér-eredetű eltérések és degeneratív elváltozások. Ugyancsak az idegsebészet tárgyát képezik az idegrendszer olyan működési zavarai, amelyek jól meghatározható helyhez kötöttek (lokalizálhatók), nevezetesen az epilepszia különböző formái, mozgászavarok, krónikus fájdalom-szindrómák és pszychés zavarok is. Az idegsebészeti működésnek alapvető feltétele a tüneteket és panaszokat okozó kóros folyamat láthatóvá tétele és helyének minél pontosabb meghatározása az idegrendszeren belül vagy annak közvetlen környezetében. Ezért kéz a kézben halad, sőt motorja volt és maradt a legkorszerűbb diagnosztikai eljárások, mindenekelőtt a képalkotó módszerek kifejlesztésének. Életkor tekintetében az idegsebészeti tevékenység átfogja életünk minden szakaszát az újszülött-kortól a szép kornak nevezett előrehaladott életkorig.

A mai modern orvostudományra jellemzően az idegsebészet egy komplex stratégia részeként jelenik meg abban a bonyolult folyamatban, amelyet gyógyításnak nevezünk és a puszta élet megmentésén messze túl nyúlva, ma már egyre inkább az életminőség helyreállítását, javítását, a megfelelő életminőségben eltölthető évek biztosítását célozza meg. Ennek a működésnek egyik, nagyon fontos eleme a közvetlen sebészi beavatkozás, de legalább annyira fontos az időzítés és az említett, az életminőség javítását célzó folyamatba illesztése a maximális hatékonyság érdekében. Ezért tartjuk kiemelkedő fontosságúnak a tanácsadást, betegeinket bevonva a közös cél érdekében kifejtett erőfeszítések minden fázisában.


A Tabán Medical felkészült idegsebész csapata évtizedes szakmai gyakorlatra támaszkodva, szoros együttműködésben a társ-szakmák képviselőivel a fent vázolt gyógyítási folyamat minden fázisában közvetlenül vagy közvetve, segítséget tud nyújtani az arra rászorulóknak.

A Tabán Medical kulcs az ajtóhoz, amelyen keresztül az évtizedeken át felépült, bejáratott szakmai kapcsolatok sokszor fedett, kívülállók számára nem annyira nyilvánvaló, de jól működő bonyolult rendszere a gyógyulás érdekében elérhető.