Időpont egyeztetés: Hétfő - Csütörtök: 9-17-ig Péntek 9-14-ig   +36 (1) 613 8753,    +36 (70) 678-5015   |    1013 Budapest, Attila út 29. 4. em.

Online bejelentkezés

Prevenció / Rehabilitáció

Fontos az orvos, gyógytornász, masszőr közti állandó kommunikáció, ami egy jó csapatmunka legfontosabb eleme.

1. lépés – Szakorvosi konzultáció

Kivizsgálás menete:

  • fizikális vizsgálat
  • szükség szerint képalkotó vizsgálatok megszervezése
  • diagnózis felállítása
  • kezelési terv összeállítása
  • fájdalmak estén gyógyszeres kezelés (tabletta  vagy infúzió), mely lehet non-steroid és/vagy steroidos. Célja: a fájdalmak csökkentése, az izmok lazítása, gyulladás csökkentése.

Neurológiai konzultáció kedvezményes ára 15.000 Ft

2. lépés - Gyógymasszázs

Egyik leginkább fontos eleme, hogy  testünkre komplex egységként kell tekinteni és nem mint egymástól függetlenül funkcionáló szervek halmazára.

Eme látásmód masszőreink sajátja és a kezeléseinket is ezen alapelvek mentén igyekszünk felépíteni. A masszázskezelés általában az orvosi vizsgálat után és a gyógytorna foglalkozások előtt van és fő célja, hogy oldja a fennálló izomfeszüléseket, rövidüléseket, letapadásokat és ezzel csökkentse a beteg fájdalmát és visszaadja a mozgásszabadságát. Nagyon fontos kiemelni, hogy a masszázskezelések sokszor önállóan is képesek a fennálló tünetek csökkentésére vagy megszüntetésére, de semmi esetre sem váltják ki a gyógytornát.

3. lépés - Gyógytorna

Személyre szabott, egyéni mozgás-gyakorlatokat állítanak össze.

A gyógytornász feladata az életminőség javítása. Célja minden esetben a normál működési funkció lehető leghamarabbi visszaállítása. A gyógytorna elején a páciensek állandó kontroll mellett végzik a feladatokat, ezután otthon egyedül is végre tudja hajtani az előírt mozdulatokat. Nagyon fontos egyes degeneratív betegségek esetében (pl. porckorongsérv), hogy miután a betegek panaszmentessé váltak se hagyják abba a gyógytornát.

FONTOS

Természetesen az egyén komplex látásmódja nem sokat ér, ha a megoldandó problémákkal minden esetben egyedül kell megbirkóznia, éppen ezért tartjuk fontosnak az orvos, gyógytornász, masszőr közti állandó kommunikációt, ami egy jó csapatmunka legfontosabb eleme.